ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ..ΞΕΚΙΝΑΩ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΚΑΚΟΥ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΘΩ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΩ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΕΙΜΑΙ 21 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..ΕΧΩ ΠΑΡΕΕΣ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ,ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΟΥ,ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΦΑΙ..ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ 6 ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥΣ..ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ..ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ..ΕΧΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΕΝΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ???ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟ...ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ..ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ..

Διάγνωση και κατάλληλη βοήθεια

Αγαπητή Μαρία

Είναι απόλυτα κατανοητή η ανησυχία σου για την κατάσταση που μας περιγράφεις, ιδιαίτερα για την αίσθηση αδυναμίας σου να την αλλάξεις. Οι φαύλοι κύκλοι στους οποίους έχεις περιέλθει (π.χ. κακή διάθεση --> μείωση ενδιαφερόντων και απόσυρση --> ακόμα πιο κακή διάθεση), αλλά και η σύγκρουση που βιώνεις ανάμεσα στα σχόλια των άλλων για την εικόνα σώματός σου και τη δική σου εντύπωση για την εικόνα σώματός σου θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από τους παράγοντες που εξηγούν τα συναισθήματά σου.

Ωστόσο, η υπηρεσία "Από φοιτητές για φοιτητές" δεν μπορεί να σου προσφέρει διάγνωση για το είδος των δυσκολιών σου. Επίσης, πιστεύουμε ότι θα σε βοηθούσε μια εξατομικευμένη απάντηση στα ερωτήματά σου. Για το λόγο αυτό, θα κλειδώσουμε και θα προωθήσουμε το μήνυμά σου στην υπηρεσία "Μιλήστε με ένα ειδικό", από όπου θα λάβεις πιο εξειδικευμένες κατευθύνσεις μετά το τέλος των γιορτών.

Μέχρι τότε σε ενθαρρύνουμε να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού, με τον οποίο θα μπορέσεις να συζητήσεις διεξοδικά τους προβληματισμούς σου. Η αίσθηση σου ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάστασή σου, μπορεί να οφείλεται στην κακή διάθεσή σου. Αυτό σημαίνει ότι όταν αρχίσει η διάθεσή σου να αλλάζει, θα δεις αλλαγές και σε άλλους τομείς της ζωής σου.

Η συμμετοχή σου στις άλλες θεματικές της υπηρεσίας μας είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Φωτεινή Λέκκα
Υπεύθυνη υπηρεσίας