Πονοκέφαλοι

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις πληροφορίες σε αυτή την ενότητα;

Μέρος των πληροφοριών που υπάρχουν σε αυτή την ενότητα προέρχονται από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Γιώργο Ευσταθίου κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της υπηρεσίας τηλεσυμβουλευτικής.

Το στρες μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πονοκεφάλων;

Προκειμένου να αποκλείσετε κάθε οργανική αιτιολογία σχετικά με τους πονοκεφάλους σας καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν νευρολόγο, ο οποίος θα σας υποδείξει και κατά πόσο οι πονοκέφαλοί σας είναι δυνατόν να σχετίζονται με ψυχολογικούς παράγοντες.

Έχω πονοκεφάλους και ζαλάδες, τι λέτε να φταιει;

Πριν αναζητήσετε την πιθανή ψυχολογική αιτιολογία της ζαλάδας που νιώθετε, θα πρέπει να αποκλείσετε κάθε πιθανή οργανική αιτιολογία μέσω ιατρικών εξετάσεων. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας, εξηγήστε του τα συμπτώματα και ζητήστε του τη γνώμη του.

Έχω αυχενικό σύνδρομο και έντονους πονοκεφάλους που δεν περνούν με αναλγητικά.

Εφόσον υπάρχουν κλινικά ευρήματα που καταδεικνύουν ότι υποφέρετε από αυχενικό σύνδρομο, θα πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να απευθυνθείτε σε έναν νευρολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτός είναι ο λόγος που παρουσιάζετε τα συμπτώματα που περιγράφετε, αλλά και να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία.

Τί είναι οι συσφιγκτικές κεφαλαλγίες ή κεφαλαλγίες τάσεως;

Οι συσφιγκτικές κεφαλαλγίες ή κεφαλαλγίες τάσεως οφείλονται σε μυϊκά φαινόμενα. Ο πόνος προκαλείται από τη συνεχή λειτουργία των μυών της περιοχής και δεν αποτελούν ένδειξη κάποιας σοβαρότερης πάθησης. Συχνά στην καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιούμε τον όρο ημικρανίες για να υποδηλώσουμε τον έντονο πονοκέφαλο.

Έχω πονοκεφάλους, πού να απευθυνθώ;

Ο καταλληλότερος ειδικός για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ο νευρολόγος.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου